2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Huszonegy napon keresztül jár a Mikulásvonat

Már 8000 gyerek igényelt jegyet az idei vonatozásra

XI. Diósgyőri Mikulásvonat
(2013. november 28. – december 18.)

A „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány 2013-ban immáron 11. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2013. november 28. (csütörtök) és december 18. (szerda) között szállítjuk a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik, –  mondta el a mai sajtótájékoztatón Boda Péter, az Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A Diósgyőri Mikulásvonat programja

A program elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekek számára lett kitalálva, mert nekik jelent a Mesevilág valóságos élményt, de a feldíszített Mikulásvonat, valamint a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosít.
A Diósgyőri Mikulásvonat® nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. A kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Lillafüreden a „Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban.

A Mikulás birodalmában, a gyermekek ismét találkozhatnak Meseország lakóival, a Százholdas Pagony hőseivel, Apraja falva törpös népével, a nagy zöld ogréval Shrekkel, Fiónával, Szőke Herceggel és a cserfes Szamárral is.

Az egy órás játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek megkaphatja a várva várt Mikuláscsomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra. 

 

Mikulásvonat a számok tükrében

A Mikulásvonat programján az elmúlt 10 évben összesen 131.806 fő vett részt, melyből 92.962 fő volt a gyermek.
Az Alapítvány és Miskolc városának önkormányzati képviselőinek összefogásával 45.821 fő miskolci óvodás és kisiskolás gyermek, az Alapítvány egyéb bevételeiből pedig 6.531 fő valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élő gyermek/felnőtt teljesen ingyenesen juthatott el a Mikulás varázslatos világába. A kicsik és nagyok a Lillafüredi Mesebirodalomban eddig 57 mesehőssel találkoztak, segítették őket ügyes-bajos problémájuk megoldásában.

 

Az érdeklődés óriási, az október 15-én indított nagycsoportos, és a november 1-jén indított egyéni foglalások során már több mint 7500 fő biztosította a helyét az idei Mikulásvonat járatain.

A programon való részvétel csak és kizárólag előre megváltott jegy ellenében lehetséges! A részvételi díj így a gyermekek és kísérőik részére egyaránt Br. 1.800 Ft/fő, amely tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített kisvonaton a Miskolc – Lillafüred – Miskolc útvonalon és az egyórás mesejátékon való részvételt. A Mikuláscsomag átvételére feljogosító jegyet is elővételben kell a jegyirodában megváltani, melynek ára:  700 Ft/db.

Nagyobb csoportok részére igény szerint különvonatot (kisebb létszám esetén különkocsit) tudunk biztosítani.

„Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lehetőséget szeretnénk biztosítani azon gyermekek részére a Mikulásvonaton történő utazásra, akik valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élnek. Kérjük, feltétlenül jelezzék előzetesen, amennyiben sérült gyermekeket szeretnének a programra hozni, hogy mi is felkészülten várhassuk Őket! A sérült gyermekek (és kísérőik) részére ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk. A pontos részletekről, illetve az adminisztratív teendőkről kollégáink- közel 100-an dolgozunk a programban – készséggel tájékoztatják Önöket.
 Magyarországon először, a lillafüredi kisvasútnál készült el egy, a mozgássérültek utaztatására is alkalmas, lifttel ellátott kocsi, amely egyidejűleg 4-6 kerekes székes utas szállítására alkalmas, – fejezte be Boda Péter.

Mátrai Imre, a LÁÉV vezetője pedig azt mondta: Az-az igazi nyereség számunkra, hogy aki egyszer utazik a Mikulásvonaton, még Nagymama, Nagypapa korában is visszaemlékszik, s ezek az érzelmi szálak nem csupán a kisvasúthoz, hanem Miskolc városhoz is kötődnek.

Foglalás és bővebb információ: www.mikulasvonat.hu

Fotó:Orosz László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…