2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Festékadomány borsodi nagycsaládosoknak

Több mint háromszáz doboz festéket kaptak észak-magyarországi településeken élő nagycsaládok a Poli-Farbe Festék- és Vakolatgyár felajánlása révén. A jótékonysági program célkitűzése, hogy a családok saját kezűleg újítsák fel ott-honaikat, s így szebb és élhetőbb környezetet teremtsenek. A felajánlás révén 11 miskolci család és öt felsőzsolcai nagycsalád otthona is megszépül.

A Nagycsaládosok Felső-Tisza régiójában, amely többek között Borsod megyét is érinti, összesen 355 doboz színes beltéri falfestéket és zománcfestéket osztottak ki szeptemberben. A festékadományból 46 család részesült, ami azt jelenti, hogy 180 gyermek lakókörnyezete szépülhet meg az ősz folyamán. Miskolcon 11, Felsőzsolcán 5 nagycsalád otthona szépülhet meg, ők csaknem száz doboz festéket használhatnak fel otthonukban.

Szilágyiné Kerekes Margit, a civil szervezet Felső-Tisza Régiójának vezetője kiemelte: „a családoknak ilyen módon juttatott segítség minden esetben a gyermekek életminőségének javítását segíti elő”.

Országszerte több mint félezer nagycsalád tudja otthonát barátságosabbá, szebbé tenni a Poli-Farbe felajánlásának köszönhetően. Az októberben kezdődő felújítási munkálatokat a rászoruló családok saját maguk végzik, szükség esetén szakértői segítséggel. A színes beltéri falfestékeket és zománcfestékeket a Poli-Farbe biztosította a Nagycsaládosok Országos Egyesülete közreműködésével. A hazai tulajdonú vállalat évek óta szervez jótékonysági programokat, melynek keretén belül közintézmények, óvodák, iskolák, kórházak, egészségügyi és szociális intézmények részesültek festékadományban. 

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének jelenleg 14 ezer, legalább három gyermeket nevelő család a tagja. Az Egyesület országszerte hét regionális központtal és 250 helyi közösséggel működik, munkáját pedig több mint 1500 önkéntes segíti. Alapítása óta leg-fontosabb céljai között szerepel az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, illetve a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése.  Az egyesület folyamatosan azon munkálkodik, hogy a többgyermekes hátrányos helyzetű családokon segíteni tudjon. Örömteli és reményt adó az egyesület azon tapasztalata, hogy vannak magánszemélyek, cégek, akik társadalmi célok iránt is elkötelezettek, és pénzbeli vagy természetbeni adománnyal is kifejezik ezt az elköteleződést.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…