2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kidobták kalitkástól a madarat – madármentés

Szegeden, az Alföldi utca egyik tömbházában a lakók nagy csicsergő zajra lettek figyelmesek. A lépcsőházba érve megdöbbenve tapasztalták, hogy általuk ismeretlen elkövető egy nagyobb méretű madárkalitkát, benne egy hangoskodó papagájt hagyott hátra. A fémketrec aljára egy nagy zacskó napraforgó magot is beletett az állat korábbi tulajdonosa.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület a hideget nehezen tűrő díszmadarat a lakók kérésére gondozásba vette. Seres Zoltán, az állatvédő egyesület állatmentő szakembere arra kéri az állatuk tartásával felhagyni szándékozó lakosságot, hogy ne hagyják magukra, ne tegyék ki feleslegessé váló állataikat, hiszen ezzel elkövetik az állatkínzás bűncselekményt, amiért akár börtön is kapható. A www.ebangyal.hu gazdikereső oldalon bővebb információt lehet kapni az egyénként teljesen ingyen örökbe fogadható madárról.

A felelős állattartásról: a háziállatok érezni, szenvedni képes élőlények, megóvásuk az ember kötelessége. 2004 óta az állat elhagyása, kitétele bűncselekmény, amiért letöltendő börtön is kapható. Aki állattartásra adja a fejét, az gondoljon a tartási hely fontosságára, a felmerülő költségek fedezetére. Az állatot örömből, az állat teljes életére tervezve tartjuk, a hirtelen felindulásból – meggondolatlanul – megvásárolt állatok sorsa sokszor durva eseménnyel, pl. utcára dobással ér véget – fogalmazott Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa.
Orpheus Állatvédő Egyesület

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…