2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A tejipari vállalat megmentése továbbra is elsődleges célja a miskolci városvezetésnek

A tejipari vállalat megmentése továbbra is elsődleges célja a miskolci városvezetésnek

Reagálás a Jobbik Tovább folyik a miskolci tejgyár leépítése címmel 2013. október 28-án tartott sajtótájékoztatójára.
Miskolc város vezetése, ígéretéhez híven, minden tőle telhetőt megtesz a tejipar végleges tönkretételének megakadályozása érdekében. Az ellenzék híreszteléseivel ellentétben, nem hagyja magára a MINNA dolgozóit.

Miskolc város célja  a tejipar és az ott dolgozók megélhetésének biztosítása, a termelés folytatása. Nem engedhetjük meg, hogy a mezőgazdaság egyik fontos ágazata helyi szinten teljesen megsemmisüljön, mint ahogyan azt sem, hogy az iskolák, óvodák tejellátása, a helybéli fogyasztók kiszolgálása zavart szenvedjen, mint ahogyan azt sem, hogy a környékbéli termelők, beszállítók tönkremenjenek.
Ennek érdekében  Miskolc vezetői folyamatosan tárgyalnak az érintett piaci szereplőkkel.
Jenleg 92 főt alkalmaz a miskolci tejipari vállalt. Az elmúlt időszakban néhány dolgozót valóban el kellett bocsátani, mert csökkent a kiszállított tej mennyisége. Az intézkedés leginkább a kiszállításon dolgozókat érintette, akiket a kedvező változásoknak köszönhetően hamarosan újra tudják foglalkoztatni.
Jó hír az is, hogy az elmúlt hetekben rendeződtek a viszonyok a városi cégekkel, sikerült megállapodni például a MIVÍZ Kft. felé fennálló tartozásról, ami biztosítja a társaság zavartalan ivóvíz és szennyvíz szolgáltatást a következő időszakra.
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…