2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL VALÓSULT MEG OSZLÁR KÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSE

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL VALÓSULT MEG OSZLÁR KÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSE

Oszlár Község Önkormányzata  sikeresen pályázott a múlt század elején épült községi kultúrház épületének felújítására és átalakítására, valamint a Bocskai út és Petőfi út felújítására.
A kultúrház leromlott műszaki állapota miatt már nem tudta betölteni eredeti funkcióját, viszont a település lakói körében végzett felmérésből kiderült, az oszlári lakosok szeretnék, hogy legyen egy olyan hely, ahol működhet a civil klub, ahol van a helytörténeti gyűjteményt bemutató kiállító terem, illetve egy nagyterem, amely színházi előadások, dalestek, kulturális rendezvények megtartására alkalmas. A felújításnak köszönhetően lehetővé vált a környező településekkel különböző kulturális események megrendezése és lebonyolítása. Az épületet szerkezeti-statikai szempontból megerősítették, külső falazatát téglára cserélték, az épület egyik sarkán pótolták a hiányzó alapozást, szigetelték a födémszerkezetet, és új nyílászárókat építettek be, illetve folyamatban van a parkolók kialakítása.
Az avató ünnepségen Tóth Zoltán polgármester beszéde után Köteles Tibor, Koleszár Gábor, és a kivitelező képviselőjének a társaságában átvágta a nemzeti színű szalagot, majd a lakosok birtokukba vették a felújított kultúrházat.
Az önkormányzat a sikeres pályázat eredményeként a kultúrház külső belső felújításra, valamint a Bocskai út és Petőfi út felújítására pedig 65.400.224 forintot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek