2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Az önkormányzatok a „veszélyes költségvetés” ellen tüntetnek szombaton
Az önkormányzatok a

Az önkormányzatok a „veszélyes költségvetés” ellen tüntetnek szombaton

Az önkormányzatok a Az egészségügyi gondokról, a gyermekétkeztetésről, a kistelepülések problémáiról és a fogyatékkal élők nehézségeiről is szólni fog a jövő évi „veszélyes költségvetés” elleni önkormányzati tüntetés, amelyet fideszes önkormányzati vezetők hirdettek meg szombatra a fővárosi Kossuth Lajos térre – közölte Pápa fideszes polgármestere. Kovács Zoltán, aki egyben a Fidesz-frakció önkormányzati kabinetjének vezetője, elmondta: kérik, hogy a demonstrációra – amelyhez csatlakozott a Munkástanácsok Országos Szövetsége és több más civil szervezet is – településtáblával, valamint zászlóval érkezzenek a résztvevők.
 
A polgármester szerint a parlament az egyik, „ha nem a legveszélyesebb” költségvetés elfogadása előtt áll, amelyet vissza kellene vonnia a kormánynak. Ennek érdekében szervezik fideszes képviselők, önkormányzati vezetők Kósa Lajosnak (Fidesz), Debrecen polgármesterének a vezetésével a szombati tüntetést. Kovács Zoltán az MTI kérdésére közölte: a rendezvényen mások mellett beszédet mond Kósa Lajos, Bernáth László tetétleni polgármester és várhatóan a Munkástanácsok részéről is lesz felszólaló.

A sajtótájékoztatón Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke úgy fogalmazott: a benyújtott jövő évi költségvetést a „Bajnai-csomag” második részének tekintik. Hangsúlyozta: ők is nehezményezik az önkormányzatoktól elvont forrásokat, és nem tartják elfogadhatónak a büdzsé prioritásait sem.

Kósa Lajos szeptember 28-án jelentette be, hogy tüntetésre hívják fideszes önkormányzati vezetők a polgármestereket, az önkormányzati képviselőket, a bizottsági tagokat és az alkalmazottakat október 10-re a budapesti Kossuth Lajos térre, hogy „közösen demonstráljanak az utóbbi húsz év legveszélyesebb költségvetése ellen, amely az önkormányzatokat véglegesen padlóra küldheti”. A rendőrség a rendezvény megtartását tudomásul vette.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…