2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Elektronikus bevallók figyelmébe!

Elektronikus bevallók figyelmébe!

Elektronikus bevallók figyelmébe!A 2008. évre felszámított késedelmi pótlék összege az ügyfélkapun keresztül kérdezhető le!

Az adóhatóság 2009. július 10-től végzi a folyószámla kivonatok és pótlékértesítők kiküldését, melyet – az elektronikus adózók kivételével – minden adózó megkap, legkésőbb október 31-ig.

Elektronikus adózónak minősül az az adózó, aki 2009. június 17-ig törvény alapján vagy önkéntesen, bármilyen bevallást, vagy adatlapot elektronikus úton beküldött.

Az elektronikus bevallóknak a 2008. évre vonatkozó pótlékkal való érintettségről nem küldünk értesítést, viszont annak érdekében, hogy ők is időben értesüljenek a felmerülő pótlékkötelezettségükről, az internetes folyószámla felület kibővítésre került.

2009. október 1-től azok a személyek, akiknek folyószámla lekérdezési jogosultságuk van, a jogosultságukra érvényes folyószámlák adatai mellett lekérdezhetik a 2008. évi központi pótlékfelszámítás eredményét is.

A Pótléklevezetés/Új lekérdezés menüpont indítását követően,

. ha az adózó 2008. évre nem érintett pótlékkal, úgy „Ön nem érintett központi késedelmi pótlékfelszámítással.” szöveges üzenetet olvashatja;

. amennyiben érintett, akkor a pótléklevezetés jelenik meg a képernyőn, mely megjelenésében megegyezik a postán kiküldött kivonatokhoz csatolt pótlék listával.

A pótlékokat a folyószámlán 2009. november 16-i esedékességi dátummal írjuk elő, mely egyben a késedelmi pótlék befizetési határideje is.

A pótlék felszámítással kapcsolatos észrevételt illetékmentesen lehet benyújtani, amelyhez segítséget nyújt az Igazgatóság honlapján található formanyomtatvány.

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…