2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kíséret

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei biztonsági intézkedésként két tanulót kísértek vissza iskolájukba.
Az egyik miskolci fém átvevőhely környékén 2013. szeptember 30-án, a reggeli órákban a rendőrjárőrök egy fiatal fiúra lettek figyelmesek, aki szemmel láthatóan nyugtalanul viselkedett mikor meglátta őket.

A járőrök kérdésére a 13 éves gyermek elmondta, hogy ugyan iskolában kellene lennie, de elaludt, így azt gondolta, hogy inkább hulladékfém után néz, amit majd értékesíthet.

 

Ugyanazon a napon a reggeli órákban lakossági bejelentés érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába miszerint egy láthatóan tanácstalan kisfiú sírdogál a Görgey utcában. A kiérkező járőrök kérésére a 10 éves fiú elmondta, hogy iskolába indult, de eltévedt.

 

Az intézkedő rendőrök mindkét esetben haladéktalanul felvették a kapcsolatot a diákok által megnevezett oktatási intézmény igazgatóival, akik megerősítették, hogy a gyerekeknek a tanórán kellene lenniük. A járőrök iskolába kísérték őket és átadták a vezetőknek.

 

A Rendőrségről szóló törvény 2013. január 1. napján hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, – a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően – a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…