2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ütemterv szerinti fejlesztés Miskolctapolcán

Lesz élményfürdő!
Mint arról, már hírportálunkon is hírt adtunk, kormányzati támogatással megindul az egykori – ma romokban álló –  miskolctapolcai strand fejlesztése. Sebestyén László országgyűlési képviselőt nevezték ki miniszteri biztosnak, akitől azt kérdeztük, hogy mikor és mennyiből épül majd a komplexum?

–    Bírom a kormány ígéretét és bizalmát, folynak a tárgyalások szinte nap, mint nap. Normális ütemezés szerint egy olyan élményfürdő épül majd, amely exkluzív, és télen-nyáron kiszolgálja a turizmust.  Mint miskolcinak nincs nagyobb vágyam, – már csak, ha az ifjúkori élményeket veszem is számba – hogy ez az évek óta húzódó kérdés végre megnyugtatóan megoldódjon, s ez a 7 hektárnyi terület újra visszanyerje régi varázsát, de új funkciókkal tündököljön.
–    Mikor indul a beruházás?
–     Az előkészületi munkák már folynak, s a beruháznak, két év alatt be kell fejeződnie.
–    Mindig az volt a kifogás, hogy nincs meleg víz Tapolcán, erre így nem lehet építkezni. Most honnan lesz meleg víz?
–    Nem kell messze mennünk, hiszen itt van a melegítésre a PannErgy  vize karnyújtásnyira, ma már ez sem lehet gond.
–    Igen, de ha a város majd vásárolja a vizet, előbb utóbb fenntarthatósági problémák lesznek, hiszen mindig ki leszünk szolgáltatva egy részvénytársaság árpolitikájának. Miért nem gondolkodnak saját hőszivattyús, vagy napelemes, napkollektoros megoldásban a meleg víz és az energia terén?
–    Szerintem a kormány mostani intézkedése a rezsicsökkentésről pontosan erről is szól. Nem szolgáltathat egyetlen cég sem ebben az országban úgy, hogy extra profitja miatt, megnyomorítsa, ellehetetlenítse a fogyasztót! Egyébként pedig természetesen minden lehetőséget számba veszünk majd egy ekkora volumenű beruházásnál. Én mindig támogattam az alternatív energia megoldásokat.
–    A tegnap benyújtott költségvetésben mindössze 500 millió forintot épített be a tárca Miskolctapolca fejlesztésére. Hogyan lesz ebből milliárdos beruházás?
–    Nekem nem azokkal a politikai ellenfelekkel, kell vitáznom, akik nem hisznek a megvalósulásban. Nekem a kormánnyal kell tárgyalnom, s a kormány bizalmát és ígéretét bírom.
Orosz B. Erika

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek