2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Máté Napi Sokadalom volt Bükkábrányban

Harmadszor rendeztek Bükkábrányban Máté Napi Sokadalmat szombaton.  A tavalyi évhez hasonlóan rengeteg érdekes látnivaló várta a kilátogató vendégeket.

A program szeptember 21-én délután 13 órától kezdődött a nemrég megújult Béke út ünnepélyes átadásával, amelyen a szakadó esőben megbizonyosodhattunk arról, hogy valóban jól működik a vízelvezetés az úton. A borongós idő ellenére 2 órától már gyülekeztek az iskola udvarán a felvonulás résztvevői, és innen fél háromtól indult a sokadalom a főtérre. A PAVANE zászlóforgató csoport felvezetésével. A főtéren bemutatóval is kedveskedtek a szemerkélő esőben is kitartó közönségnek. A bemutató után a  dalos találkozó vette kezdetét Bükkábrány, Harsány, Felsőzsolca és Visonta népdalköreinek közreműködésével.
Fél 5-tőll a Napsugár Óvoda és az Arany János Általános Iskola néptánccsoportjának műsora következett, majd Hlad Renáta és Balázs Daniella zenés műsora szórakoztatta a közönséget.
5 órától a debreceni Kuckó Művésztanya két vásári komédiája, 6 órától pedig az Alma Együttes fergeteges koncertje nyújtott aktív kikapcsolódást. Este 7 órától a PAVANE Táncegyüttes műsora zárta a napot a reneszánsz kor hangulatát felidéző táncokkal.
A nap folyamán megtekinthető volt a Borsod Megyei Jármű Klub veterán jármű kiállítása a rendőrség udvarán, Régi Korok Menyasszonyai kiállítás, valamint a Gárdonyi Géza emlékkiállítás a katolikus parókián. A kiállítások szeptember 27-ig látogathatók.
A műsorok közben kézműves foglalkozás, kisállat simogató, nép játékok és helyi termékek bemutatója és vására várta a jelenlévő vendégeket.

Birinyiné Kleszó Anita

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…