2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Fél tucat körözött rendőrkézen

Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

Az elmúlt 24 órában a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai közokirat-hamisítás, csalás, valamint büntetés letöltésének meg nem kezdése miatt összesen három, míg a kazincbarcikai nyomozók további három, ugyancsak a büntetés-végrehajtás elől bujkáló, elfogatóparancs alapján körözött személyt kerítettek kézre. A felkutatott és elfogott személyeket a rendőrök őrizetbe vették.

Előállított kocsmai verekedők

Az Encsi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást, mert 2013. szeptember 13-án pénteken este tízkor egy alsóvadászi sörözőben, majd az italbolt előtti közterületen K. Béla 23 éves, K. Richárd 18 éves helyi lakosok 17 éves társukkal együtt előzetes szóváltást követően bántalmaztak két férfit. A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő személyeket a kiérkező rendőrök elfogták és előállították.

A Sárospataki Rendőrkapitányság ugyancsak csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást, mert egy helyi söröző előtt 2013. szeptember 14-én szombaton hajnali fél egykor előzetes szóváltást követően egymással összeverekedett D. István 23 éves mádi, V. Roland 22 éves kenézlői, valamint H. Richárd 20 éves, I. Dávid 19 éves és egy további 16 éves fiatalkorú sárospataki lakos. A garázdákat az arra járőröző egyenruhások elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

 

Szabálysértési őrizetbe vételek, családon belüli erőszak miatti intézkedések.

Pénteken a megye rendőri szervei négy főt vettek szabálysértési őrizetbe.

Az Encsi Rendőrkapitányság munkatársai két garázda személy, a tiszaújvárosi járőrök egy alkalmi szarka, míg a kazincbarcikai egyenruhások egy kerékpártolvaj ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes, megelőző távoltartást egy esetben a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.

 

Közlekedésrendészeti helyzetkép

Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Anyagi kárral végződő ütközés további öt esetben jutott a rendőrség tudomására.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek