2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Jobbik Mezőkövesden vizsgálja az államtitkár polgármesteri gazdálkodását

Tállai András államtitkár, Mezőkövesd előző polgármesterének a közvagyonnal történő gazdálkodását ellenőrizte az Állami Számvevőszék. Az erről szóló ÁSZ- jelentés, valamint más adatok is – többek között gyanús költségnövekménnyel terhelt felújítások – arra utalnak, kétes ügyletek történhettek polgármestersége alatt, jelentette ki Dr. Bóta Mihály, a Jobbik mezőkövesdi alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján. A politikus hangsúlyozta, a mezőkövesdi városvezetés az ÁSZ – jelentést törvénysértő módon zártan tárgyalta, képviselőknek betekintést sem engedélyezve abba. A polgármester törvényt sértve nem küldte meg a jelentést a képviselőknek, így ha az Állami Számvevőszék azt nem hozza nyilvánosságra, a mai napig nem tudná senki, Tállai miként gazdálkodott a városi vagyonnal.

A Jobbik mezőkövesdi szakpolitikusa elmondta azt is, a Jobbik ebben az ügyben a szakminisztérium vizsgálatát kezdeményezte, választ várva arra is, hogy az önkormányzat feletti törvényességi felügyelet valóban törvényességi-e.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…