2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Jóból is megárt a sok(k)

Hűtlenség, útkeresés, többnejűség – ezekről szól a Madách Színház új évadának első bemutatója. Bár ezek alapján akár klassz kis dráma is születhetne: nem fog. A Csoportterápia szerzői által jegyzett Poligamy című „musical comedy” ugyanis garantáltan a kacagtatásra megy rá – erre nem csak az alkotói névsor előélete, de a színpadra lépők kiléte (meg a színház profilja) is biztosíték. A két szereposztás bemutatóját október 26-án és 27-én tartja az Erzsébet körúti teátrum, de azok az érdeklődők, akik már nagyon nem bírják kivárni a későbbi előadásokat, akár már 23-ára is jegyet válthatnak.

A legtöbb férfi és Szepesi Nikolett felvállaltan arra megy rá, hogy a lehető legtöbb idő alatt a lehető legtöbb skalpot gyűjtse be. (Lehet, hogy a nők is így vannak ezzel, csak a jó hírűket féltve titokban csinálják, nem tudom – nem értek hozzájuk.) Azonban az, hogy vajon a kevesebb, vagy a több a több, csak sok-sok évnyi élet után, esetleg a Madách Színház előadásából derülhet ki.

A női hozzáállásra sajnos most sem kapunk valódi választ, pedig szerintem nem csak én, de számtalan férfitársam is kimondottan örülne neki (egyébként elképzelhető, hogy azért, mert a szerzők is férfiak, és számukra éppúgy fehér folt a kérdés). A Poligamy főhőse mindenesetre egy férfi, aki állandó partnere, és az ő számos (vagy inkább számtalan) alternatívája között vívódik. Illetve nem csak vívódik, de ezt majd úgyis meglátjuk.

Kicsit komolyabbra, és a szükséges részletekre fordítva a szót (mondjuk, lehet, hogy a darab sem igényel komolyságot), bár az alkotók szokatlanul nagy mértékben tiltakoznak – megnehezítve az újságírók dolgát –, annyi azért leszűrhető, hogy a Madách Színház idei első bemutatója, az azonos című film alapján készült Poligamy című musicalvígjáték valami ilyesmiről fog szólni. A több értelemben is a színház első musicalpályázatán győztes, és azóta is repertoáron lévő Csoportterápia által megkezdett utat folytató zenés előadás alkotói Bolba Tamás, Galambos Attila, Szente Vajk és Szirtes Tamás, valamint rendezőként is a színház igazgatója fogja irányítani a következő hetek kemény munkáit.

A darab férfi főszerepében Nagy Balázst és Nagy Sándort láthatjuk, elsőszámú partnereiként pedig a szülési szabadságról a Poligamy kedvéért visszatérő Balla Eszter, valamint Kovalik Ági tűnik fel. Rajtuk kívül kisebb-nagyobb szerepben megjelenik többek között Gallusz Nikolett, Kiss Ramóna, Oroszlán Szonja, Feke Pál, Sánta László, Szente Vajk és Székhelyi József is – többségük már több alkalommal is bizonyította komikus vénáját a Madách deszkáin.

DicsukD
Fotó: Madách Színház

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…