2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Haverok, mutyi, zsarolás

A BKV 150 buszjáratot szervezett ki Széles Gábor Fidesz-közeli nagyvállalkozó cégének, a VT-Transmansnak, emiatt pedig dolgozókat bocsát el.

A Demokratikus Koalíció elfogadja, hogy a BKV költségeit csökkenteni kell, és elismeri, hogy ennek egy módja lehet a kiszervezés is. Ez a kiszervezés azonban a hatástanulmányok szerint sokkal drágább, mintha a BKV vásárolt volna új buszokat. Széles viszont jól járt. Megéri neki támogatni Orbán Viktort és pártját, fenntartani a Magyar Hírlapot, az ECHO TV -t, finanszírozni a Békemenetet – a bőkezű ellenszolgáltatást a BKV dolgozóinak munkahelye és az adófizetők pénze bánja. A földmutyi, a trafikmutyi, a patikamutyi, a takarékszövetkezeti mutyi után itt a kiszervezési mutyi.

A kiszervezéseknek és leépítéseknek pedig még messze nincs vége. Állítólag további 300 ember elbocsátását tervezik, ami egybevág azzal az értesüléssel, hogy Széles újabb 300 Mercedes-buszt rendelt. A mondás, hogy „a győztes mindent visz”, hazai viszonylatban bízvást átalakítható azzá, hogy „a haverok mindent visznek”.
Egyelőre csak az egyik reprezentatív szakszervezet hirdetett sztrájkot – és ez sem véletlen. A cég ugyanis előbb 200 dolgozót akart elbocsátani, ez 170-re mérséklődött, sőt, még az is lehet, hogy csak 150 fő munkájára nem lesz szükség a továbbiakban. Ennek föltétele azonban, hogy egyes szakszervezetek ne hirdessenek sztrájkot.
A Fidesz-maffia eszköztárából, mint látható, a zsarolás sem hiányzik.

Élő Norbert
fővárosi koordinátor (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek