2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Emberi maradványokat találtak Szikszón a volt szovjet hősi temetőben

Beigazolódni látszik a kegyeletsértés gyanúja Szikszón a volt szovjet hősi temető feltárásánál. Kedden emberi maradványokat találtak a szikszói óvoda udvarán. Egy családjában személyesen érintett ukrán állampolgár  Zvarych Vladyslav kezdeményezésére – a nemzetközi egyezmények alapján- azért indult meg az eljárás, mert alapos volt a  gyanúja arra: az 1999-ben történt exhumálást az akkori városvezetés nem megfelelően, kegyeletsértően hajtotta végre.

 

Az ukrán delegáció- köztük Zvarych Vladyslav – a Háborúban Elhunyt Áldozatok és Politikai Üldözöttek Emlékének Megörökítését Intéző Állami Tárcaközi Bizottság és Honvédelmi Minisztérium engedélyével augusztus 26 és 31 között végezheti a kutatótevékenységét  Szikszón.

 

Szikszó polgármestere Füzesséri József mélységesen felháborodott a történteken. Véleménye szerint  óriási szégyen és szomorúság  egész Szikszó számára, hogy az előző városvezetés  mások elhunyt családtagjaival, szeretteivel nem az előírásoknak megfelelően bánt. Az érintettektől és a hozzátartozóktól az előző városvezetés nevében bocsánatot kért.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek