2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kezdődik az Árok utcai híd felújítása

A jövő héten, várhatóan kedden, megkezdődik az Árok utcai közúti híd felújítása Miskolcon. Holnap, azaz  2013. 08. 23-án 9.00 órakor adják át a kivitelezőnek a munkaterületet.  A rekonstrukció során kicserélik a szigetelést, helyrehozzák a korlátokat, a járdákat, amelyeket sóvédelemmel is ellátnak majd, de helyreállítják a mederburkolatot is. A munkálatok idején félpályás útlezárásra kell számítani az arra közlekedőknek.

Mint arról korábban már hírt adtunk, 2007-ben felmérés készült a miskolci hidak állapotáról, a vizsgálatok szerint ezek közel negyede rendkívül rossz állapotban van. A feltárt műszaki állapot arra vezethető vissza, hogy a hidakon – korlátfestéseken, illetve kisebb javításokon kívül – gyakorlatilag megépülésük óta nem történt átfogó rekonstrukció.

Ha továbbra sem történnek felújítások, a hidak állapota tovább romlik, az acélszerkezetek a pályaszigetelési problémák miatt átáznak és folyamatosan, gyors ütemben korrodálódnak.  Emiatt a hidak balesetveszélyessé válhatnak, teljesen tönkremehetnek, amely komoly nehézségeket okozna az egyes városrészekben élők számára a közlekedésben. Ennek megelőzése céljából, a Miskolci Polgármesteri Hivatal Beruházási és Városüzemeltetési Osztálya  a Nagyváthy János úti közúti hidat, a Lillafüred autóbusz végállomás közúti hídját, valamint az Árok utcai közúti hidat javasolta felújításra. A munkákra  53 millió forintot különítettek el.
Tekintettel az iskolakezdéssel járó megnövekedett forgalomra,a Nagyváthy úti közúti híd felújítását 2014 év tavaszára halasztják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek