2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Gyalogosok – Figyelem!

Gyalogátkelőhelyen ütöttek el Miskolcon egy idős nőt. A rendőrség fokozott figyelemre hívja fel a közlekedők figyelmét a gyalogátkelőhelyek környékén is!

Közúti baleset okozása vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a 41 éves P. Zsolttal szemben. A nyomozás adatai szerint a miskolci férfi 2013. augusztus 11-én reggel kilenc óra után néhány perccel a Kiss Tábornok úton elütött egy idős nőt a „zebrán”. Az asszonyt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

 A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a gépjárművek vezetői nem kellő figyelemmel közelítik meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet.

 Figyelem: gyalogosok!

A Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket. Annál is inkább, hiszen a gyalogosnak a kijelölt átkelőhelyeken feltétlen elsőbbsége van, ezért ők ezen a helyen megállásra, vagy járdára való visszalépésre nem kényszeríthetőek!

 

Intelemtár:

 

    Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.
    Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel – kijelölt gyalogosát-kelőhely hiányában is – elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik.
    Azt a helyet, ahol a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni.
    A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…