2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Romagyilkosságok: a Jobbik meghallgatásokat kezdeményez

A Jobbik kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága őszi első ülésére idézze be és hallgassa meg H. Ernőt, Csontos István korábbi tartótisztjét – aki jelenleg is a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat állományában dolgozik – és Kovácsics Ferenc altábornagyot a Katonai Biztonsági Hivatal volt vezetőjét. Minderre azért van szükség, mert a Magyar Nemzet információi szerint a tartótiszt felsőbb utasításra hazudott korábban Csontos ügynöki múltjáról a parlamenti bizottságnak és a bíróságnak is a romagyilkosságok kapcsán.
A két beidézendő személy birtokában lévő információk kulcsfontosságúak lehetnek a bűncselekmény-sorozat hátterének feltárását végzendő munkacsoport számára és nagyban hozzájárulhatnak az alábbi kérdések pontos megválaszolásához: voltak-e közvetett irányítói, megrendelői a támadásoknak az elkövetőkön kívül?
Voltak-e politikai indítékok a gyilkosságsorozat mögött és milyen politikai szereplőknek lehetett közvetett, vagy
közvetlen köze a bűncselekmény-sorozathoz? Hibáztak-e a hazai titkosszolgálatok, különös tekintettel a Katonai Biztonsági Hivatalra, s ha igen, akkor hol, miben és azokért kik a felelősek?
Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője, a nemzetbiztonsági bizottság tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…