2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

…ebben a kórházban kimagasló szakmai munka folyik…

KÖZLEMÉNY
Polgármesterként és édesapaként is megrendültem az elmúlt napokban történtek miatt.  8 koraszülött vesztette életét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött Osztályán.  Mélyen együtt érzek azokkal a szülőkkel, akik  elveszítették  koraszülött gyermeküket.

A halálesetek átlagtól eltérő nagyobb száma indokolttá tette, hogy mind a kórház, mind pedig az egészségügyi hatóságok, a minisztérium vezetésével vizsgálatot indítsanak, hogy kiderüljön, van-e összefüggés a halálesetek között.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ebben a kórházban kimagasló szakmai munka folyik, az újszülött és koraszülött osztály orvosai, szakápolói magas szintű szakmai munkát végeznek évek óta. Ennek révén sikerült azt is elérni, hogy a koraszülött halandóság az elmúlt két esztendőben jelentősen csökkent.
Az állam gondoskodó feladatai közé tartozik, hogy minden, a szokottól eltérő,esetet kivizsgáljon. Különösen fontos ez az egészségügyi intézmények esetében.
Bízom abban, hogy a vizsgálatok eredménye is azt bizonyítja majd, hogy a kórház és az ott dolgozó  szakemberek feladatukat legjobb tudásuk, szakmai hozzáértésük és az eddig tapasztalt, kimagasló emberi erkölcsi normái szerint látta el.

Dr. Kriza Ákos
Miskolc Megyei Jogú
Város polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek