2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megkezdődött a településrekonstrukció Mucsony Nagyközségben

A projekt legfőbb céljai közt szerepel Mucsony csapadékvíz elvezetési problémáinak megoldása, a keletkezett infrastrukturális károk fejlesztéssel egybekötött helyreállítása, és a település épített környezetének megújítása.

A rekonstrukcióra azért van szükség, mert a 2010. évi árvíz és nagymértékű esőzés több helyen alámosta a Kinizsi utat, és egy partfalszakadás is keletkezett rajta, melynek következtében több mint fél sávszélességben beomlott. A további szakaszain pedig az aszfaltréteg ment tönkre, valamint az útalapban is szerkezeti változások és csúszások történtek így az út alatti közművek is veszélyeztetettek. A probléma megoldásaként a projekt keretében megtörténik a Kinizsi út helyreállítása, a közművek átépítése, és a csapadékvíz elvezetési rendszer kiépítése. Emellett megvalósul járdaépítés, parképítés és a közbiztonsági elemek kialakítása. A projekt eredményeként összesen 172 m felújított útszakasz és 170 m épített csapadékvíz elvezető jön létre, ezzel is segítve a település megújítását, és az életminőség javulását. A projekt azért nagy jelentőségű, mert a felújítással és fejlesztéssel érintett utcák és csapadékvíz elvezető területek a település lakosságának nagy részére fontos közlekedéslebonyolító funkcióval bírnak.

A megvalósított tevékenységek hosszútávon javítják a kistelepülés életminőségét, az érintett útszakaszok biztonságossá válnak, a csapadékvíz elvezetésének megoldása pedig remélhetőleg kellő védelmet nyújt az újabb esőzések során.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…