2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Székely vágta harmadszor

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa közös szervezésében július 13-án és 14-én lesz a Székely Vágta, az Eresztevényhez tartozó Óriáspince-tetőn. Már július 12-én megindul az élet a pincetetőn: érkeznek a versenyzők, akkor lesz a lovak orvosi vizsgája és az előfutamok kisorsolása is.

Már a harmadik Székely Vágtát szervezik a Maksa községhez tartozó Óriáspince-tetőn, mely alig 15 kilométerre található Sepsiszentgyörgytől. A kétnapos rendezvényen számos kulturális, lovas, értékteremtő és hagyományőrző programmal színesítik a lovaseseményt. Az itt élen végzett két legjobb lovas állhat rajthoz a budapesti Nemzeti Vágtán, míg a harmadik székelyföldi képviselő Sepsiszentgyörgy lovasa lesz, direkt benevezőként.

A Székely Vágta szervezői dobogós helyre számítanak a Nemzeti Vágta fővárosi, szeptember 20-22-ei fináléba jutó, igen elszánt lovasaiktól. Sepsiszentgyörgyöt ismét Bagoly Szabolcs képviseli majd, aki a városnak vásárolt lóval indul a megmérettetésen. A lovat a Vadon Egyesület vásárolta, azért, mert nem volt olyan ló, amellyel esély lenne rá, hogy Székelyföld legalább döntő közelébe kerüljön a Nemzeti Vágtán.

Nagy izgalommal készülnek a rendezvényre. A pályát már jóval az esemény előtt felújították, némi átalakítást is hajtottak rajta végbe a lovasok és lovaik biztonságos versenyzése érdekében. A Székely Vágta közel hatvanezer látogatójának bőven akad majd látnivalója, hiszen a szervezők idén is színvonalas kiegészítő programokkal is készülnek. Szombaton délután egy órakor kezdődnek a Székely Vágta előfutamai. Vasárnap délben a középfutamokat, este hatkor pedig a budapesti Nemzeti Vágtára kvalifikáló döntőt rendezik.

Mindenkit sok szeretettel várnak a Székely Vágta szervezői és a versenyzők – aki pedig nem tud részt venni, de kíváncsi az eseményekre, annak jó hír, hogy a Duna TV idén közvetíti a Székely Vágta eseményeit. Szombaton összefoglalót láthatnak 17:45 és 18:55 között, vasárnap pedig élőben mutatja a verseny izgalmait 17:30 és 18:55 között.

Fotó: vagta.hu


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…