2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Földes ügye nem pártpolitikai kérdés!

Örömmel hallottuk, hogy a Földes Ferenc Gimnázium botrányos igazgatóválasztási ügye miatt az iskoláért, iskolánkért aggódó miskolciak demonstrációt szerveznek július 12-én. Szerencsésebb lett volna ugyanakkor, ha csakúgy, mint tavaly, ezt a tüntetést is az a civil szervezet hirdeti meg, amelyre végképp nem süthető rá, hogy politikai érdekei miatt igyekszik felhívni a városlakók figyelmét a városvezetés cinikus, mások véleményét semmibe vevő, agresszív magatartására. Mert a városvezetés célja éppen ez, azt állítani a felháborodott miskolciakról, az iskolájukat féltő lokálpatriótákról, hogy ők csupán az ellenzék szekerét toló aktivisták.
Pedig a Földes Ferenc Gimnázium ügye nem pártpolitikai kérdés. Itt nem politikai szervezetek összecsapásának lehetünk tanúi, hanem egy olyan városvezetés akarnok vergődésének, amely az iskola dolgozói, tanárai, diákjai, illetve volt diákjai jelentős többségének véleményével csak azért is szembe száll, s nem hajlandó támogatni azt az igazgatójelöltet, akit rajtuk kívül szinte mindenki akar.
Mi, az ország legjobb gimnáziumai között számon tartott Földes Ferenc Gimnázium egykori diákjai, jelenleg országgyűlési, önkormányzati képviselők magánemberként mindenképpen részt veszünk a demonstráción, s erre buzdítunk minden jó érzésű miskolcit is. Mert ez a civilek ügye, az iskolánkért, a gyermekeink, városunk jövőjéért tenni akarók ügye. Bármit is állítson a jelenlegi városvezetés, amely – az elmúlt közel három évben immáron sokadjára – a miskolciak véleményére fittyet hányva hozta meg döntését.

Földesi Norbert, Mihályi Helga, Dr. Simon Gábor, Dr. Varga László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek