2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megdöbbentő Pelczné nyilatkozata, amiben a villamosprojekt visszafogásáról beszél

Káli Sándor Miskolc polgármestere megdöbbenve értesült a HVG-ben napvilágot látott, Pelczné Gáll Ildikó a FIDESZ alelnöke által tett nyilatkozatról, amelyben a miskolci politikus szerint, a FIDESZ kormányra kerülése esetén felülvizsgálják és visszafogják a miskolci Zöld Nyíl villamosprojektet.

„Megdöbbentő és érthetetlen az egész város számára ez a nyilatkozat. Polgármesterként természetesen mindent elkövetek az ügy tisztázásának érdekében. Nem engedem, hogy lelassítsák vagy megszüntessék az utóbbi időszak legnagyobb miskolci beruházását, ezzel megakadályozva a város fejlesztését, fejlődését.” – reagált a hírre Miskolc polgármestere.

Mint az köztudott, az elmúlt évben már megkezdődött Miskolc elmúlt évtizedeinek legnagyobb beruházása, amely több területen rég túllépte az előkészítési munkafázist. Az Európai Unió sem véletlenül támogatja a programot.

Az elhasználódott, felújításra váró sínpálya megromlott állapota, valamint a járművek műszaki hibája miatt az elmúlt időszakban egyre több fennakadás, baleset történt. Az MVK Zrt. információja szerint csak az elmúlt másfél évben ez több mint 100 esetben (!) fordult elő, ami közel 3200 perces járatkimaradást jelentett.

„Minden miskolci pontosan tudja, hogyha nem újul meg a villamosközlekedés, akkor műszaki okok miatt végleg le kell majd állítani Miskolcon a villamosokat. A miskolci villamosprojekt nem lehet felelőtlen politikusok játékszere.” – mondta a polgármester.

Káli Sándor megjegyezte, sajnálja, hogy Pelczné Gáll Ildikó saját városát, a miskolciakat döfte hátba felelőtlen nyilatkozatával. Reméli, az alelnök asszony felülbírálja kijelentéseit és inkább a villamosfejlesztési program és a miskolciak mellé áll. „Ha azonban a FIDESZ alelnöke komolyan beszél, akkor nagyon nagy a baj a politikában-közölte Miskolc polgármestere.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek