2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
XXVI. Szüreti Nap Kisgyőrben

XXVI. Szüreti Nap Kisgyőrben

XXVI. Szüreti Nap KisgyőrbenNagy érdeklődés, sok vendég, színes programok, lovas felvonulás, bál ez volt a jellemző az elmúlt hétvégén, mint eddig minden évben a kisgyőri Szüreti Napon.


Működött a Játszókert a Bórókás Társulat közreműködésével, és a lovas felvonuláson délelőtt fogatosok, huszárok, szittya harcosok, táncosok kézművesek lepték el a falu utcáit. Egész nap kézműves bemutató és kirakodóvásár volt, ahol szőtteseket, fafaragásokat, cserépedényeket, hímzéseket lehetett vásárolni. A délután kezdődő szüreti műsorban fellépett a Kisgyőri Népdalkörön kívül, az Andornaktályai Falukórus, a Mezőcsegei Néptánccsoport a Kárpátaljáról, és a Pozdor Néptáncegyüttes- Csíkszépvízről. A táncházban Barsi Csaba hívta táncba a vendégeket, s a Tényleg Zenekar húzta a talpalávalót.

Finom vacsorával várták a vendégeket, ahonnan nem hiányzott a szőlő és a bor sem. Czeglédi Dezső polgármester pohárköszöntőjében megköszönte a hazai és a külföldi vendégeknek a színvonalas műsorszámokat, amelyekből ízelítőt kaptunk a határon túli hagyományok őrzéséről is, s reményét fejezte ki, hogy jövőre a XXVII. Szüreti Napra is elfogadják a település meghívását.

 

XXVI. Szüreti Nap Kisgyőrben XXVI. Szüreti Nap Kisgyőrben

XXVI. Szüreti Nap Kisgyőrben XXVI. Szüreti Nap Kisgyőrben

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…