2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Esti viharkár

Esőzés és nagy erejű szél volt tapasztalható ismét megyénkben június 24-én, az esti órákban, amellyel kapcsolatban ötvennyolc eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat.

 Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén (Miskolc, Kondó, Radostyán, Varbó, Sajóbábony, Ózd, Alsódobsza) okoztak fennakadást a leszakadó faágak, kidőlt fák. A heves esőzés következtében több utcában és lakóház pincéjében rekedt meg nagy mennyiségű víz, ugyanis a vízelvezetők nem tudták elvezetni a hirtelen lezúduló vízmennyiséget. A helyszínekre a hivatásos tűzoltók vonultak, akik minden esetben rövid időn belül beavatkoztak és megszüntették a keletkezett akadályokat,- tájékoztatta lapunkat dr. Hudák Andrea tű. hadnagy,a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense

Lakóépületekhez riasztották a katasztrófavédelem egységeit ( Sajóbábony, Szirmabesenyő, Homrogd), ahol pincékbe tört be az esővíz, ezeknél az eseteknél szivattyúzással hárították el a veszélyt a tűzoltók. Több esetben, így Lyukóbányán, Varbón, Perecesen ágak szakadtak le, fák dőltek villanyvezetékre, úttestre, amelyeket motoros láncfűrész alkalmazásával távolítottak el a kiérkezett egységek.

Sajólászlófalván a Nyögő- patak, valamint Halmajnál a Vasonca- patak sem tudta elvezetni a nagy mennyiségben lezúduló vízmennyiséget, így ezek partján homokzsákok elhelyezésére volt szükség.

Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Folytatódik a vihar okozta károk elhárítása

A mai napon további negyvenegy esethez riasztották megyénk hivatásos tűzoltóit, amelyek a vihar okozta károk elhárításával voltak összefüggésben.
A bejelentések felénél víz szivattyúzására volt szükség, a másik felénél kidőlt fák, leszakadt ágak kapcsán avatkoztak be.
Lakóépületekhez riasztották az egységeket, ahol pincékbe tört be az esővíz, ezeknél az eseteknél szivattyúzással hárították el a veszélyt a tűzoltók. Több esetben ágak szakadtak le, fák dőltek villanyvezetékre, úttestre, amelyeket motoros láncfűrész alkalmazásával távolítottak el a kiérkezett egységek.
Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek