2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A szikszói óvoda újabb sikere

Szikszó Városi Egységes Óvoda és Bölcsőde újabb sikert könyvelhet el. Szikszó Önkormányzata a TÁMOP – 3.1.11-12/2-2012-0025 pályázaton megközelítőleg 20 millió forintot nyert el a szikszói óvoda fejlesztésére. Takács Lászlóné, Szikszó alpolgármestere, a projekt menedzsere arról beszélt: a város vezetésének kiemelt feladatai közé tartozik a helyi oktatás és képzés színvonalának javítása, az óvodás korú gyerekek minél jobb szakmai és tárgyi feltételek közötti elhelyezése. Ezt a célt szolgálta az elmúlt időszakban az óvoda épületének bővítése, korszerűsítése, egy bölcsődei csoport tavaly szeptemberben történő elindítása.

 Az Óvodafejlesztés Szikszón projekt-, amely az idén február elsején indult és 2014 július 31- éig tart- a szakmai, tartalmi fejlesztést, a tárgyi és személyi feltételek javítását célozza meg.  A program az óvodapedagógusok és a dajkák számára képzést tartalmaz.  Fontos kritérium, hogy ezzel az oktatással teljesíteni tudják a szikszói óvodapedagógusok a számukra kötelezően, hétévente előirt 120 órás továbbképzést úgy, hogy nem kell hozzá más városba utazniuk.  Az új ismeretek- a művészettel történő nevelés az óvodában, az óvoda- iskola átmenet képzése- a kicsik fejlődését szolgálják.

 
Az eszközbeszerzéssel nemcsak az ovisok testi és szellemi fejlesztéséhez járulnak hozzá, hanem a kicsik mindennapi öröméhez is. Hiszen nagyon hiányzott már az óvodából a torna szoba, ami ennek a projektnek a keretében valósul meg. Felújítják a KRESZ udvart, ahol játékosan tanulják majd meg a közlekedési szabályokat. Az udvari játszóteret nagy lelkesedéssel várják a gyerekek és az óvoda pedagógusok l egyaránt. A természet közeli- fából készült udvari eszköközök-nemcsak az ovisok nagy mozgásigényét elégítik ki, hanem megfelelnek a szigorú EU szabványoknak is. A programban szerepel majd a következő hónapokban gyermekműsorok és gyermekelőadások szervezése is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…