2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

KULTMIX

„KULTMIX – ÖSSZEFOGÁS A KULTURÁLIS TURISZTIKAI ATTRAKCIÓKÉRT MISKOLCON ÉS TÉRSÉGÉBEN” A miskolciak büszkék lehetnek arra, hogy városukban számos olyan fesztivál, rendezvény, országos jelentőségű kulturális örökségi helyszín található, amely nemzetközi hírnévre tett szert. A kínálatot tovább bővítik majd az európai uniós forrásokból megvalósuló új kulturális turisztikai attrakciók, mint a Pannon Tenger Múzeuma, a Diósgyőri vár és Lovagi Tornák Tere, a Lillafüredi függőkert, a Science City Tudománytechnikai Múzeum, vagy a kisavasi Bor- és Pálinkaház.
A változó kulturális térben elengedhetetlen, hogy Miskolc kulturális értékei révén még hangsúlyosabban kapcsolódjon be a hazai és nemzetközi kulturális turizmusba. Feladatként többek közt ezt fogalmazta meg a közművelődési és múzeumi szervezetek együttműködéséből megalapított KultMIX – Miskolci Kulturális Klaszter. A társaság pályázati támogatásból a kulturális attrakciókhoz kapcsolódó szolgáltatások fejlesztését valósítja meg. Marketing-tervek kidolgozásával és megvalósításával, országos road-show elindításával használja ki azokat a lehetőségeket, amelyek segítik Miskolc szellemi értékei, a kulturális örökségi helyszínek ismertségének növelését a miskolci, az országos és a határon túli közönség körében.
A KultMIX – összefogás a kulturális turisztikai attrakciókért Miskolcon és térségében című projekt összköltsége 46.537.364 Ft. A támogatás az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „KultMIX – összefogás a kulturális turisztikai attrakciókért Miskolcon és térségében” című ÉMOP-2.3.1-12-2012-0012 jelű projektje keretében a turisztikai attrakciók összefogása és közös marketingje valósul meg Miskolcon és térségében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek