2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Foglalkoztatás és képzések az uniós projekt keretében

Kisgépkezelő és parkgondozói képzésre, illetve a projekt keretében foglalkoztatásra is sor kerül a”Kazincbarcika Városközpont akcióterület funkcióbővítő rehabilitációja” című beruházás kapcsán.
Az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló fejlesztéshez 830 248 998 Ft vissza nem térítendő pályázati forrás áll Kazincbarcika város rendelkezésére.

A nagyszabású projekt jelentős építőjellegű fejlesztések takar: teljesen új küllemet ölt a városközpont, megújulnak az utcák, a terek, a járdák és a fő utca teraszrendszere. Megváltozik a belvárosi közlekedési rend és az egykori Újvárosi iskolát is új funkciókkal töltik meg.
A beruházáshoz kötődően közterületi, közösségi, városmarketing és képzési, foglalkoztatási akciókra is sor kerül.
Ez utóbbiban az önkormányzat konzorciumi partnere a Barcika Park Kft.; a társaság a foglalkoztatási akción belül a képzéseket és a foglalkoztatást biztosítja 18 fő – korábban regisztrált munkanélküli – részére.
A 60 órás, akkreditált kisgépkezelői képzés, mely tanúsítványt ad a sikeres vizsga után, illetve a 200 órás akkreditált OKJ-s végzettséget és bizonyítványt adó parkgondozói képzés a programban résztvevők számára új elhelyezkedési és munkavállalási lehetőségeket nyújt. Emellett a képzőintézmény a 18 fő részére 7 hónapon keresztül havi 1 alkalommal 1 óra személyre szabott mentorálást is biztosít (álláskeresési és önéletrajz írási technikák, pszichológiai és mentálhigiénes tanácsadás, stb.). A 18 fő foglalkoztatása 2013.04.08-2013.11.10. között a projekt keretében, majd további 7 hónapig továbbfoglalkoztatási kötelezettséggel történik meg. A munkavállalók a képzések időtartama alatt 4 órás munkaszerződéssel, a képzések között és után pedig 8 órás munkaszerződéssel rendelkeznek.
A képzések és az abban résztvevők nagy segítséget jelenthetnek majd a beruházás keretében megvalósítandó közterületi fejlesztésekhez.

A projekt időtartama:     2011. november 11.-2013. november 10.
Támogatás összege:     830 248 998 Ft

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek