2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mégsem kezdődhet a tervezett időpontban a Diósgyőri Vár felújítása

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a közbeszerzési eljárás lezárását követően június 11-re tervezte a Diósgyőri Vár felújításáról szóló kivitelezési szerződés aláírását. Ezt követően már másnap megtörtént volna a munkaterület átadása is, és megkezdődhetett volna a felújítás. Az egyik ajánlattevő cég azonban – sérelmezve a döntést – jogorvoslati eljárást indított.

Egyébként e cég ajánlatának vizsgálatakor a Közbeszerző Szervezet több érvénytelenségi okot talált, mely alapján ajánlatukat érvénytelennek nyilvánította.

Az eljárási szabályok alapján három lehetséges forgatókönyv vázolható:

1.      Amennyiben a kérelmet benyújtó cég nem fizeti be az Igazságszolgáltatási díjat a Döntőbizottságnak, akkor a szerződést meg lehet kötni a nyertessel, ez legkésőbb a 24. hét végéig kiderül. Ebben az esetben az aláírást követően már másnap kezdődhet a munka.

2.     Ha a kérelmet tárgyalja és elutasítja a Döntőbizottság, akkor leghamarabb július végén, legkésőbb augusztus végén lehet megkötni a kivitelezési szerződést.

3.  Amennyiben a Döntőbizottság helyt ad a kérelemnek, akkor a jogorvoslati eljárás és a szerződéskötés időtartama minimum 50-55 nap (2013. augusztus közepe), maximum 80-85  nap (2013. szeptember közepe), itt azonban újra felmerül a kockázat, hogy a döntést megtámadják.

A nyári szezonra tervezett rendezvények legjobb esetben július végéig, legrosszabb esetben 2013. szeptember elejéig-közepéig megtarthatók a Diósgyőri Várban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek