2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Hátralékos adózók akadtak fent a NAV hálóján

Az egyik szombat estén, Miskolc főutcáján a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának revizorai éttermeket, kocsmákat, bárokat ellenőriztek. A vizsgálatok során nem egy esetben fény derült arra, hogy az érintett adózó jelentős adótartozást halmozott fel.

Az adóellenőrök mellett a NAV végrehajtói is megjelentek a hátralékos adózóknál. A felhalmozott tartozások behajtása érdekében az adóvégrehajtók a napi készpénzforgalmat, a vendéglátóhelyek árukészleteit, valamint azok berendezési tárgyait vették górcső alá. A végrehajtási eljárások eredményeként több mint ötszázezer forint készpénz, valamint a hátralékos adózók italkészletei, konyhai berendezései, a vendégtér bútorzatai több millió forint becsérték megállapítással kerültek lefoglalásra.

Az akciósorozatban összesen hat adózó, nyolc telephelyén jártak el a NAV adóágának munkatársai a pénzügyőrökkel közösen.

A revíziók során a nyugtás, illetve napi pénzkészlet bizonylatoltságának ellenőrzések kapcsán 87%-ban, míg a három foglalkoztatotti vizsgálatból csak egy esetben került szabálytalanság feltárásra.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…