2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Drogelosztó helyett kulturált szórakoztató központot!

A Jobbik szerint örvendetes az a javaslat, mely alapján a Margitsziget a fővárosi önkormányzat közvetlen irányítása alá kerülne a XIII. kerülettől. A Jobbik ehhez a javaslathoz módosítóval is élt az Országgyűlésben annak érdekében, hogy az Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget) is kerüljön átadásra a főváros részére. A kétszintű önkormányzati rendszer sok esetben hátráltatja az egységes közösségi érdek szerinti intézkedések meghozatalát, ezért támogatunk minden olyan kezdeményezést, mely az egyszintű felépítést segíti elő a fővárosban. Ugyanakkor úgy véljük – és korábban is hangsúlyoztuk –, hogy hasonlóan nagy jelentőséggel bírna a Hajógyári-sziget tulajdonjogának rendezése is. Elfogadhatatlan ugyanis, hogy a főváros stratégiai szempontból ilyen fontos pontján gyakorlatilag egy börtönből irányított drogelosztó működjön, továbbá az sem megengedhető, hogy a korábbi tervek alapján külföldi befektetőknek hasznot hozó kaszinóváros épüljön a területen. Előbbi már megteremtette a bűnözők megtelepedését a szigeten, utóbbi pedig további lehetőséget biztosítana a nemzetközi alvilág megjelenésének is, amit felelős város- és országvezetés nem engedhet meg.

A Gyurcsány-kormány által elkótyavetyélt Hajógyári-sziget jelenleg nagyrészt izraeli tulajdonban van, azonban sem az említett közbiztonsági kockázatok, sem pedig a terület nyújtotta kiváló lehetőségek miatt sem lehet azt külföldi kézben hagyni.

A fővárosi Jobbik szerint a Hajógyári-sziget visszavásárlásával kapcsolatos tárgyalásokat haladéktalanul meg kell kezdeni, hogy az minél előbb a fővárosi önkormányzat tulajdonába kerüljön, és idegen befektetők, valamint bűnözői csoportok helyett Budapest és lakosai számára nyújtson hasznot a terület.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…