2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Az állami adóhatóság új elektronikus szolgáltatásai

A hatóságok is „szüretelnek”

A hatóságok is „szüretelnek”Együttműködési megállapodás alapján, a szüret idején, 8 hatóság újra együtt végzi ellenőrzéseit. A vizsgálataikra – az ezen időszakban jellemző– betakarítási munkákon, szüreti- és borfesztiválokon, valamint a kapcsolódó feldolgozóipari területeken kell számítani.

Az adóellenőrök figyelme, a korábban megszokottaknak megfelelően, elsősorban a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentésére irányul, hiszen a földeken végzett szezonális munkák ebben az évben is sokak számára nyújtanak pénzkereseti lehetőséget. Emellett természetesen kollégáink a továbbiakban is ellenőrzik a számla és nyugtaadási kötelezettség betartását és a forgalmazott árucikkek eredetét.

Amennyiben be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatására derül fény, 2009. 06. 01-től, már nemcsak a mulasztási bírság és a szankciós intézkedés, a járulékbecslés érinti a vállalkozásokat, hanem azzal is számolniuk kell, hogy nevüket, székhelyüket, adószámukat, a jogsértést megállapító határozat keltét és végrehajthatóvá válásának napját az adóhatóság, honlapján (www.apeh.hu) megjeleníti.

A be nem jelentett alkalmazott foglakoztatásának megállapítása esetén az adóhatóság által kiszabható szankció a legsúlyosabbak közé tartozik.

A Gyöngyösi szüreti fesztiválon, illetve a régió több őstermelői piacán már lefolytatott ellenőrzésünk során –korábbi figyelemfelhívásaink ellenére– több, az Alkalmi munkavállalói kiskönyvvel kapcsolatos szabálytalanságot tártunk fel.

 

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek