2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Matolcsy: ha Borsod emelkedik, a nemzet is emelkedik

Matolcsy György összefogást sürgetett

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szakmai konzultációt tartott csütörtökön a Miskolci Egyetemen.  Idézte dr. Mengyi Rolandot, a megyei közgyűlés elnökét: ha Borsod emelkedik, a nemzet is emelkedik. Sürgette a gazdasági élet szereplőinek az összefogását.



A jegybankelnök örömmel nyugtázta, hogy az első negyedévben növekedő teljesítményt produkált Magyarország. Ráadásul egészséges növekedésről van szó, amely nem hitelből fakad. Kitért Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdaságának a fontosságára is, idézve dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnökének mondását: ha Borsod emelkedik, a nemzet is emelkedik.

A növekedés stabilizálásával kapcsolatban sürgette a gazdasági élet valamennyi szereplőjének az összefogását, amihez felajánlotta a Magyar Nemzeti Bank partnerségét. A konzultáción Balog Ádám, az MNB alelnöke  a jegybank hitelpolitikájáról tartott előadást.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…