2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Ámokfutót fogott a szolgálatba induló pénzügyőr

Ámokfutó autóst fogott egy szolgálatba induló NAV pénzügyőr a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen. A balesetet előidéző autós nagy sebességgel cikázva egy szabályosan közlekedő másik járművet szorított le az úttestről. A pénzügyőr az esetet azonnal jelentette a rendőrség ügyeletére és a kiértesített rendőrjárőrökkel közösen sikerült elfogniuk a cserbenhagyót.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársa 2013. május 16-án a reggeli órákban Tarcal felől közlekedett a 37-es számú főút irányába, amikor nagy sebességgel megelőzte őt egy személyautó. Az autó cikázott az úton, gyakran a bal oldali sávot is elfoglalta. Tarcal után egy szembejövő Renault-ot le is szorított az útról, amelynek vezetője inkább elrántotta a kormányt, csakhogy elkerülje a frontális ütközést. A szabályosan közlekedő jármű végül az út menti cserjésben kötött ki.

Ezt látva a pénzügyőr azonnal értesítette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központját, akikkel állandó kapcsolatot tartva követni kezdte az ámokfutót. A száguldozó Suzukist végül a kiérkező rendőrjárőrökkel közösen, Szerencs belterületén sikerült elfogni.

A közlekedési szabályokat semmibe vevő autós által cserbenhagyott, vétlen járművet vezető nőnek sikerült sérülések nélkül megúsznia a balesetet. Autójában 200 ezer forintos kár keletkezett. 

Az ámokfutóval szemben elfogása után alkalmazott alkoholszonda elszíneződött. A kapitányságra előállított 27 éves bekecsi J. Tibor ellen a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás és ittas járművezetés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal                                                  Borsod-Abaúj-Zemplén
Észak-Magyarországi Regionális                                         Megyei Rendőr-főkapitányság
Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága                                      
sajtóosztály

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…