2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megújult a Forrásvölgy tanösvény Miskolc határában

Kicsiknek, nagyoknak, családoknak egyaránt érdemes felkeresni a Miskolc határában lévő Forrásvölgy tanösvényt: kiváló helyszín mindazoknak, akik friss erdei levegőn szeretnék feleleveníteni a környezetismeret és biológia órákon tanultakat.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. munkatársai áprilisban nyolc új információs táblát helyeztek ki a több mint három kilométer hosszú tanösvényen. A táblák segítségével játszi könnyedséggel ismerhető meg a térség állat- és növényvilága, de a Bükk-hegység földtani képződményeiről és az erdészek munkájáról is
tájékozódhatnak a természetjárók. A Forrásvölgy tanösvényt mindenkinek ajánljuk, aki jobban meg akarja ismerni a természet zöld szentélyét: az erdőt. A 2-3 óra alatt bejárható útvonal érinti a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolát. Közvetlenül a tanösvény mellett, a Forrás-völgyben található a fokozottan védett Kecske-lyuk barlang, rövid kitérővel pedig egy másik közismert természeti képződmény, a Büdöspest-barlang is elérhető.

A Forrásvölgy tanösvény Miskolcról a 1-es busz Majális-parki végállomásától, illetve a Csanyik-völgyben levő gyógyszeripari vállalat telephelyének külső parkolójából, Királykút irányába haladva érhető el.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek