2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Rangos elismerésben részesült Dr. Max Nitzsche

K+F törekvések, kutató utánpótlás, tehetséggondozás

– A Bosch továbbra is az autóipari innovációk vezető szereplője
–  Cél a műszaki tudástranszfer hosszú távú intenzitásának fenntartása

Dr. Max Nitzsche, a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlésén vette át az Akadémia Vezetői Kollégiuma által adományozott Wahrmann Mór-érmet. Az intézmény e kitüntetéssel a gazdasági élet azon kiválóságait jutalmazza, akik kimagasló érdemeket szereznek a tudomány, a kutatás, a fejlesztés támogatásában. Dr. Max Nitzsche érmével az Akadémia a Bosch miskolci gyára eredményes kutatásfejlesztési tevékenységét, a Miskolci Egyetem mérnökhallgatóinak elkötelezett támogatását és a kutató utánpótlás biztosításában, a tehetséggondozásban, valamint a duális szakképzésben kifejtett példaértékű szerepét ismeri el.

„Ez az elismerés rendkívül nagy megtiszteltetés számomra. Ezt a díjat az összes kollégámnak is szeretném megköszönni, hiszen rengeteg munkájuk van ebben. Köszönettel tartozom a Miskolci Egyetem munkatársainak is, hiszen a velük való szoros szakmai együttműködésnek köszönhetően magas színvonalú szakmai tudással rendelkező mérnököket képzünk.” – nyilatkozta a Robert Bosch Energy and Body Systems ügyvezető igazgatója.

Magyarország a globális Bosch-innováció egyik stratégiai bázisa, a magyar mérnökök tudása, kreativitása és hozzáállása miatt. Kiemelten fontos terület a műszaki mérnökképzés, és az egyetemekkel kötött szakmai együttműködések folyamatos fejlesztése. A Bosch gyárak továbbra is szorosan együtt kívánnak működni a jövő mérnökeinek képzése területén, és abban, hogy a végzett mérnökök megfeleljenek a rájuk váró legújabb ipari kihívásoknak. A Bosch Budapesti Fejlesztési Központja a maga 850 mérnökével Németországot leszámítva Európa legnagyobb K+F központja. A 2012-ben elért 65 százalék a mérnökök kiváló teljesítményét igazolja.

Az Akadémia a Wahrmann Mór által létesített adományból 1897 óta jutalmazza a kereskedelem és ipar területén elért kiváló érdemeket. Az MTA 2003-ban felújította a díjat, hogy példává avassa a gazdasági élet területén tevékenykedő, a tudomány és a kutatás támogatásában kimagasló érdemeket szerzett személyek tevékenységét.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek