2024. 08. 8. csütörtök

László
1 EUR 398 HUF
1 GBP 464 HUF

Uniós parancsra jöhetnek a megszorítások

Az Európai Bizottság országjelentése ismét bizonyította: az unión belül Magyarországgal szemben kettős mércét alkalmaznak. Míg más tagországok esetén jelentős könnyítéseket engedélyeznek horribilis mértékű államadósság vagy a megengedettnél jóval magasabb államháztartási hiány esetén, addig hazánk esetében nemhogy engedményt nem tesznek, de a magyar családok anyagi erőfeszítései ellenére sem szándékoznak megszüntetni a súlyos milliárdokról szóló túlzottdeficit-eljárást. Teszi ezt úgy a Bizottság, hogy évről évre előre felülbecsüli a magyar hiány mértékét, melyet aztán a tények cáfolnak. Mind az Olli Rehn uniós pénzügyi biztos által felvetett „új intézkedések”, mind a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jósolt „évközbeni intézkedések” annak előszelei, hogy az eljárás megszüntetéséért cserébe az EU parancsára újabb megszorító intézkedések sújthatják a magyar családokat.

Magyarország azonban nem ilyen Európai Unióra mondott igent tíz évvel ezelőtt. Magyarország szabadságra vágyik mind politikailag, mind gazdaságilag, ezért a Jobbik elengedhetetlennek tartja a csatlakozási szerződés felülvizsgálatát, illetve egy népszavazást arról, a minket gazdaságilag is gúzsba kötő unió tagjai kívánunk-e maradni.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

127554
Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében Még hogy nem vállalkozó kedvűek a magyar fiatal…

További cikkek