2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Gömör Expo határmenti együttműködésben

Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő nyitotta meg pénteken délelőtt Putnokon a jubileumi, XV. Gömör Expot és Intergömör Fesztivált.

A vendégeket Tamás Barnabás, Putnok polgármestere, országgyűlési képviselő és Kardos Ferenc, a Sajó-Rima Eurorégió társelnöke köszöntötte. A rendezvényt dr. Mengyi Roland nyitotta meg.

„Ahogy látom ma mindenki itt van akinek ez a régió, a térség emberei, családjai fontosak”- kezdte beszédét a vendégeken körbe nézve dr. Mengyi Roland, akik közt jelen volt Riz Gábor, a megyei önkormányzat alelnöke, országgyűlési képviselő, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és számos polgármester a határ mindkét oldaláról

A közgyűlés elnöke emlékeztetett arra, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye számára mindig is fontosak voltak a külkapcsolatok, ezen belül is kiemelten  a határmenti kapcsolatok. Ez az esemény  Gömör és a Sajó-Rima Eurorégió legfontosabb rendezvénye. A vásáron túl fórum a társadalmi, gazdasági vezetőknek.
Dr. Mengyi Roland kiemelte: azért dolgoznak, hogy kihasználják az árúk, szolgáltatások szabad áramlásában rejlő potenciált. Annak idején, 1999-ben valós piaci igények alapján hívták életre a Gömör Expót. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a világ állandóan változik és mi is vele. Természetesen a Gömör Expo is változik. Az igényekhez igazodva a vásár mellett megjelent, és erősödik a fesztivál jelleg. Bízunk benne, hogy meghozzák a gazdasági eredményeket is. Vigyék jó hírét Gömörnek, Borsod-Abaúj-Zemplén megyének!

A térség gyökereihez, hagyományaihoz visszatalálást jelképezi, hogy az idei rendezvény középpontjába a magyar élelmiszer került. Annak idején a gömöri, magyarországi gazdasági fejlődés egyik motorja az élelmiszeripar volt, amely feldolgozta a  jó minőségű termést. Borsod-Abaúj-Zemplénben jelenleg is sok helyen, sok féle, jó minőségű élelmiszert állítanak elé. Fontos, hogy ezt a termelők, a gazdák meg tudják mutatni, lehetőséghez jussanak. A beszéd zárásaként jó szórakozást, sikeres vásározást kívánva megnyitotta az idei Gömör Expót dr. Mengyi Roland.

Ezt követte az önnepélyes díjátadás. A vásárdíjat a Magyar élelmiszerek kollektív standja érdemelte ki. A serleget dr. Mengyi Roland adta át Ambrus Kristóf sárospataki sajtkészítőnek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…