2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ózdon végveszélyben van egy éhségsztrájkoló asszony élete

Ózdon október 2 óta éhségsztrájkot folytat egy családi kényszer-kisvállalkozó, Koós Balázsné, mert az ózdi fővállalkozó cég nem fizeti ki a járandóságukat. Ezért elveszítik a házukat. Koósnét kétszer kórházba szállították, halálos veszélyben van.


Micsoda ország az, ahol a nemfizetés népi játékká lett és emiatt emberek tíz-, talán százezreinek egzisztenciája rendül meg? Micsoda társadalmi rendszer az, ahol a kevés gazdag szívathatja szinte korlátlanul a gyengébbeket, szegényebbeket? Micsoda ország az, ahol a politikai hatalom, a törvények a nem fizetőket védik, ha mással nem azzal, hogy a jogi procedúrák hosszú évekig tarthatnak? Micsoda világ az, ahol a szegények nem tudják megfizetni az ügyvédeket, ezért a jogegyenlőség írott malaszt! Micsoda polgármester és képviselőtestület az, amely magánügynek tekinti, hogy egy helyi szinten fontos cég nem fizet, s azt is, hogy egy asszony éhségsztrájkol?

Követeljük, hogy a hatóságok országos és helyi szinten adjanak reményt e családnak, mentsék meg az asszony életét, a családot! Követeljük, hogy vonják le a következtetést, és a csalárd (és nem csalárd) nem fizetések esetére sürgősséggel dolgozzanak ki jogilag megalapozott gyorsított eljárási rendet, mentőövet!

A legteljesebb szolidaritásunkat fejezzük ki az éhségsztrájkolóval és családjával, valamint a helyi civilszervezettel, a BCKSZ-szel, mely elsőként lépett fel érdekükben, és sok szegény embert képvisel.
A következő szervezetek kérik az éhezőt, hogy függessze fel önpusztító éhségsztrájkját: ATTAC Magyarország Mozgalom, Magyar Egyesült Baloldal mozgalom, Szociális Fórum Mozgalom hálózat 20 civilszervezete,
Szociális Charta 2008

 

A Magyar Szociális Fórummozgalmakért Alapítvány közleménye az OS-ben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek