2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Nem lesz szolgáltatáskorlátozás Kazincbarcikán

Polgármesteri tájékoztató
Szerda reggel ismételten tárgyalóasztalhoz ültek a felek, megoldást keresve a külföldi érdekeltségű Kazinc-Therm Kft. által felvetett problémákra.
Az érintettek – a szakminisztérium, a Magyar Energia Hivatal, Kazincbarcika képviselete, valamint a Kazinc-Therm Kft. – majd két órás tárgyalás után, a problémákat részben rendezve álltak fel az asztaltól.
Szitka Péter polgármester javaslatára megegyezés született arról, hogy a későbbiekben semmiféle szolgáltatáskorlátozásra nem kerül sor; a vitás kérdéseket tárgyalóasztal mellett oldják meg a felek.
Pont került a Timpanon Kft. fizetési ütemezésére. Az egyeztetések során az érintett felek részére is egyértelművé vált, hogy a cég tatozásának ütemezett rendezése sokkal inkább a tárgyalássorozat kiváltó okaként határozható meg, mintsem problémaként.
A Kazinc-Therm Kft. a fő problémát abban látja, hogy úgy értékesít a piacról vásárolt gázból áramot, illetve az energia hivatal által meghatározott termelői áron hőt, hogy bevételei nem fedezik a kiadásait.
Ennek felülvizsgálata kezdődik meg az elkövetkezendő napokban, valamint a külföldi érdekeltségű Kazinc-Therm Kft. tulajdonosa dönt arról, hogy jövőben milyen lépéseket tesz még a helyzet megoldására.
Kazincbarcika vezetői, képviselete a biztonságos és kiegyensúlyozott szolgáltatás biztosítása mentén bármilyen megoldásban hajlandó részt venni, ami a lakosság és a fogyasztók érdekeit szolgálja.

Szitka Péter
Kazincbarcika város polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…