2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A május köszöntése az Upponyi-hegységben 2013. május 1.

Túránkat Dédestapolcsányból indulva kezdjük, a Lázbérci víztározó partjáról. Egy vadonatúj tanösvény vezet át minket az Eszkála-tetőre, ahonnan pompás kilátás nyílik a környékre.

Miután kigyönyörködtük magunkat, és megkerestük a az upponyi földvár maradványait, leereszkedünk a községbe, ahonnan az Upponyi szoroson át felkutatjuk Dedevár romjait és felkapaszkodunk a Herkópáter keresztjéhez, ahonnan csodálatos körpanoráma tárul elénk.Innen az Országos Kéktúra útvonalán indulunk tovább, majd a Damasa-szakadékot csodáljuk meg, ahonnan már egyenes utunk végpontjához, Bánhorvátiba indulunk.
A gyalogtúra útvonala: Dédestapolcsány – Hármashatár – Vízköz – Eszkála-tető – Upponyi földvár – Uppony – Herkópáter – Dedevár – Uppony – Szilas-tető – Damasa-szakadék – Bánhorváti.
Indulás a Búza térről 06.30-as busszal. A túravezető a Szirmabesenyői elágazásnál száll fel a buszra. Hazautazás Bánhorvátiból a 17.31-kor induló busszal.
Táv: 16 km
Szint: 600 m
Túravezető: Herschman Tamás; herschmantamas@gmail.com; 30/7416996
Utazás egyénileg busszal.
Jelentkezési határidő: 2013. április 29.
A túravezető a túra útvonalát a résztvevők felkészültségétől függően, és az időjárási körülményekhez igazodva megváltoztathatja.
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek