2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Közlekedési egyszeregy: A vizes aszfalt is csúszik!: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Közlekedési egyszeregy: A vizes aszfalt is csúszik!: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei 2013. április 3-án öt főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok 72 órán belül, gyorsított eljárásban kettő személyt bolti lopás és három férfit illegális fakitermelés miatt állítanak bíróság elé.

Az említett ügyeken túl, hozzátartozók közötti erőszak miatt három esetben alkalmazott ideiglenes, megelőző távoltartást a Kazincbarcikai és az Encsi Rendőrkapitányság.

Közlekedési egyszeregy: A vizes aszfalt is csúszik!

Megyénk útjain az elmúlt huszonnégy órában kettő személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, anyagi kárral végződő ütközés öt esetben jutott a rendőrség tudomására.

A Szerencsi Rendőrkapitányság vizsgálja annak a közlekedési balesetnek a körülményeit, ami a délutáni órákban történt a 37-es számú főúton Mezőzombor közelében. Egy személygépkocsi vezetője fékezés közben elvesztette járműve feletti uralmát, ezért az út menti vízelvezető árokba sodródott.

A másik személyi sérüléssel járó közlekedési baleset a kora esti órákban történt Szuhakállóban. Egy autó vezetője nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg járműve sebességét, a vizes aszfalton megcsúszott és betonkerítésnek csapódott. A körülményeket a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A további balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a megváltozott – esős időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket! Ne feledjék: Mindenkit haza várnak!

Iskolába kísérték a rendőrök az iskolakerülőt Sályon

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság járőrei a délelőtti órákban figyeltek fel Sály belterületén egy céltalanul sétáló fiúgyermekre. A rendőrök kérdőre vonták az őgyelgő fiatalt, aki elmondta, hogy iskolában kellene lennie. A rendőrök felvették a kapcsolatot a fiú által mondott oktatási intézménnyel, ahonnan visszajeleztek, hogy a tanuló az ő tanítványuk és az iskolában lenne a helye. A távolléte jogosságát a fiú igazolni nem tudta, így a járőrök az intézménybe kísérték, majd az osztályfőnökének átadták.

Információs háttér:

A Rendőrségi törvény 2013. január 1. napján hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében „a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, – a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően – a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti”.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek