2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Újra aktívak a Kubatov-listák

Ismét a hírhedt és törvénytelen Kubatov-listát használja a Fidesz, amikor az úgynevezett rezsicsökkentést felhasználva próbálja visszaszerezni szavazótáborát. Számos helyről megerősített információink szerint a kormánypárt aktivistái térképpel és névsorral keresik fel egykori szavazóikat, akiknek a személyes adatai főként a korábbi választásokról – például ajánlószelvényekről – maradhattak meg a Fidesznél törvénytelenül. A nagyhéten, nagycsütörtökön is aktív fideszesek célzottan keresték föl korábbi választóikat, hogy „elbeszélgessenek” velük a rezsicsökkentésről, s frissítsék az adatbázist.

Ismert, néhány hete a Jobbik feljelentése nyomán indult nyomozás a legutóbbi Kubatov-felvétel miatt. A Btk. 211. §-ába ütköző választás rendje elleni bűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a decemberben az interneten megjelent Kubatov-videó miatt. A nemzeti ellenzék aggodalommal figyeli, hogy politikai nyomás nem fogja-e befolyásolni a büntetőeljárást. 2010-ben a kiszivárgott Kubatov-hangfelvételek nyomán a feljelentések ellenére el sem rendelték a nyomozást.

Kubatov Gábor legutóbb kiszivárgott oktatófilmje újabb bizonyíték a Kubatov-listák törvénytelenségére és a Fidesz pártigazgatójának gátlástalanságára. A Jobbik ismételten felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a nemzeti konzultációnak vagy aláírásgyűjtésnek álcázott propagandával és törvénytelen adatgyűjtéssel. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy ki az, aki valóban listázza a magyar állampolgárokat pártszimpátia alapján. Elég a fideszes trükkökből, a hatóságok cinkosságából! A Jobbik jelenleg a feljelentéseken és a nyilvánossághoz forduláson kívül mást nem tud tenni, de később természetesen a valódi elszámoltatás során a fideszes és MSZP-s politikusbűnözők, illetve holdudvaruk sem úszhatja meg a felelősségre vonást.

Novák Előd országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…