2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Állampolgári köszönet az Encsi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának

Állampolgári köszönet az Encsi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának

Az alábbi sorokat a levél írójának kérésére változatlan formában tesszük közzé.

„Önzetlen rendőri segítség Novajidrányban

Sokszor hallja az ember, hogy napjainkra devalválódott sok olyan erény, amely emberré teszi az embert. Példának okául ilyen a segítőkészség, az empátia, az önzetlenség, szolidaritás. Hiszékenynek, naivnak ábrándozónak tartják, aki ennek az ellenkezőjét vallja. A novajidrányi Liszkay Józsefné nagyszerű szomszédokkal van körülvéve, s kiemelte Venczel Tamás, az Encs Városi Rendőrkapitányság főtörzszászlósát, hiszen segítő cselekedetével példát mutatott.

A tavaszi zord télben 2013. március 14-én – Liszkay Józsefné infarktusa után – kontrollvizsgálatra ment, s miután hazajött Novajidrányba, lefeküdt. Lakása ablakain a redőnyöket lehúzta, így nem láthatta, vajon mi történik odakinn? Másnap reggel egyik szomszéd telefonált az idős asszonynak, ugyanis az orkán erejű szél kidöntötte egyik hatalmas ezüstfenyő fáját kiskertjében veszélyeztetve a villany- és telefonvezetéket az utcában.

A telefonhívás előtt semmiről sem tudott mindenki óvó nénije, s amikor kiment, látta a Rákóczi utca sarkán, hogy rendőrségi autó áll a lakása előtt. A tűzoltók már eltávoztak a helyszínről, megszüntették a fa okozta veszélyhelyzetet. Mint a nyugdíjas pedagógus megtudta: Venczel Tamás, rendőr főtörzszászlós, helyi körzeti megbízott és szomszéd vette észre a bajt, s mielőtt megijesztette volna Liszkay Józsefnét, cselekedte azt, amit ilyen vészes esetben cselekednie kellett.

A 77 esztendős asszony szerint Venczel főtörzszászlós jelesre vizsgázott, egyrészt emberségből, másrészt rendőrként szakmai hozzáértésből. A tűzoltók megjelenésével több szomszéd a kidőlt fához érkezett, s Liszkayné közölte: meg sem tud szólalni, annyira elérzékenyült. Mindig is hitt az emberekben – pedagógus múltja ilyen mentalitással vértezte fel-, tudja, hogy mindenki jónak születik, valójában a rossz társaság változtatja rosszá az embereket. Mégsem halt ki a segítőkészség, a mások iránti tisztelet. Venczel Tamás bizonyított, jó példaként szolgálhat mindenki számára. A lakás tulajdonosnője úgy véli, a hivatástudat ékes példája a főtörzszászlós, amiért a Magyar Rendőrséget is dicséret illeti.

Tolcsvai L László”

 

A Mi Rendőrségünk Önökért! – Köszönjük!

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek