2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • EU TÁMOGATÁSSAL FEJLESZTETTÉK A SAJÓKAZAI HULLADÉKKEZELŐ CENTRUM TELEPHELYÉT

EU TÁMOGATÁSSAL FEJLESZTETTÉK A SAJÓKAZAI HULLADÉKKEZELŐ CENTRUM TELEPHELYÉT

Az Északmagyarországi Hulladékgazdálkodási ZRt. telephelyének bővítésével, fejlesztésével kívánja megőrizni versenyképességét, foglalkoztatottsági szintjét. Ennek érdekében valósította meg az SHC telephely bővítés című ÉMOP-1.1.1/F-10-2010-0027 azonosító számú pályázatát.

Az ÉHG Zrt. 2010-ben nyújtotta ben pályázatát az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez a Telephelyfejlesztés elnevezésű pályázati felhívásra.
A projekt a Sajókazán működő Hulladékkezelő Centrum telephelyének fejlesztésével járul hozzá a vállalkozás versenyképességének megőrzéséhez, a foglalkoztatottsági szint megtartásához. A projekt keretében 2011.12.15. és 2013.03.28. között egy új épületrész felépítése valósult meg, melyben irodai és szociális helyiségek, egy autójavító – karbantartó műhely és raktárhelyiségek kerültek kialakításra. A beruházás összköltsége 160 millió Ft, amelyből az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatás összege 80 millió Ft, a fennmaradó rész pedig saját forrásból került finanszírozásra.
A projekt elsődleges célcsoportját azok a meglévő és leendő alkalmazottak képezik, akik a megépülő új irodai és szociális helyiségeket, valamint a műhelyrészleget munkájuk során közvetlenül használni fogják. Az előírásoknak megfelelő, kulturált munkakörülmények megteremtése elősegíti a hatékony munkavégzést, ezáltal a vállalkozás gazdaságosabb működését.
A projekt másodlagos célcsoportját a pályázó szolgáltatásait igénybe vevő partnerek és megrendelők csoportja képezi, mivel a dolgozóknak biztosított munkafeltételek közvetetten hozzájárulnak a minőségi, magas színvonalú és gyors munkavégzéshez, amely a megrendelők megelégedettségét is szolgálja.
A pályázat keretében megépült épület egyik részében irodai és szociális helyiségek, a másik részében pedig egy autójavító-karbantartó műhely, valamint több raktárhelyiség került kialakításra.
A két különböző feladatot ellátó épületrész nem csak funkciójában különül el, hanem az épületszerkezetek kialakításában és anyagában is. Az irodai és szociális épületrész hagyományos épületszerkezetekkel, falazott technológiával valósult meg, míg a műhelyt és a raktárakat magában foglaló épületrész acélváz szerkezetű.
Az épület közművesítése során az ivóvíz hálózat, a szennyvíz és csapadékvíz elvezetés, valamint a villamos ellátás is kiépítésre került. Az épület jó megközelíthetőségét a telephelyen belüli aszfaltozott útba történt becsatlakozás biztosítja.
A 2013. március 26-án tartott projektzáró rendezvényen Boros Béla, az ÉHG ZRt. elnök-igazgatója tartott tájékoztatót a projekt céljairól, megvalósításának szükségességéről. Ezt követően Muszka András műszaki ellenőr-tervező ismertette műszaki szempontból a projekt során megvalósult kivitelezési feladatokat és azok várható eredményeit.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek