2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Miskolc-Lyukóvölgyi bűncselekmények – a hatóság őrizetében az elkövetők!

Miskolc-Lyukóvölgyi bűncselekmények – a hatóság őrizetében az elkövetők!

Holtan találtak rá egy 60 éves férfira miskolci hétvégi házában 2013. március 20-án délután. Még aznap a rendőrség ügyeletére újabb bejelentés érkezett, mely szerint a közelben egy 47 éves férfit lakásában bántalmaztak és a könnyebb sérüléseket szenvedett sértettet támadói kirabolták.
A Rendőrség az első bejelentéstől számított kilenc órán belül beazonosította, elfogta és bűnügyi őrizetbe vette az emberölés elkövetésével gyanúsítható személyeket. Az ügy vizsgálata során a nyomozók kiderítették: mindkét bűncselekmény ugyanazon elkövetői kör számlájára írható. A rendőrség előterjesztéssel élt az ügyészség felé az őrizetben lévő gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozása érdekében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított kilenc órán belül beazonosították, elfogták és bűnügyi őrizetbe vették az emberölés elkövetésével gyanúsítható helyi fiatalembereket – a 18 éves K. Alexet és 16 éves fiatalkorú társát -, valamint az ügyben harmadik, bűnpártolással érintett, 19 éves G. Richárdot.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya jelenleg nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást nevezettekkel szemben. Az eljárás adatai szerint a tettesek a 60 éves áldozatuktól egy televízió készüléket és más használati tárgyakat, valamint élelmiszereket vittek el, a bűncselekményt egyértelműen haszonszerzési céllal követték el.

A második ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indított büntetőeljárást akkor még ismeretlen tettesekkel szemben. A szemle adatai, a végrehajtott adatgyűjtések és elvégzett egyéb nyomozati cselekmények alapján megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a rablási cselekményt ugyanazon három személy követte el. Ennek alapján őket 2013. március 21-én este a nyomozók már ezen ügyben is gyanúsítottként hallgatták ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előterjesztéssel élt az ügyészség felé a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozása iránt. A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája a 2013. március 22-én 11.00 órától tartandó meghallgatáson dönt a további fogva tartás kérdésében.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…