2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nem tudják a Szivárvány óvoda építését befejezni

A Miskolci Polgármesteri Hivatal Stratégiai Osztálya az alábbiakról tájékoztatja a sajtó munkatársait:
A mai napon a Diamond Generál-Ép Kft. írásban közölte a Miskolc M.J.V. Önkormányzatával, hogy pénzügyileg ellehetetlenült és nem tudja a Szivárvány óvoda meglévő épületeinek felújítását befejezni.

A Diamond General- Ép Kft.  képviseletére jogosult cég vezetője írásban közölte, hogy „a társaság pénzügyi helyzetében előre nem látható, a jelenlegi tulajdonosnak, illetve cégvezetésnek fel nem róható és általuk elháríthatatlan okokból olyan változás következett be, amely ellehetetleníti a tárgyi kivitelezési munka folytatását, illetve határidőre való befejezését.”

A Miskolci Önkormányzat minden, a szerződésben rögzített szankcióval élni fog a céggel szemben.

Közben a mai napon elindul a megvalósult és elmaradt építési tételek felmérése.
Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a munkálatok folytatódjanak egy másik kivitelezővel, hiszen a legfontosabb az óvoda mielőbbi szabályos átadása, és a projekt sikeres lebonyolítása. Ennek érdekében megteszünk valamennyi olyan jogi és műszaki lépést, melyek a kialakult problémát végérvényesen megoldják, azért hogy az óvodások ismét birtokba vehessék az intézményt.

A hivatal a mai napig semmilyen tájékoztatást nem kapott arra vonatkozóan, hogy az épület 2013. március 20-i átadásának határidejét ne tudná a kivitelező tartani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek