2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Miskolc is megpályázza a Föld órája fővárosa címet. Nyerje meg Miskolc a WWF Magyarország elismerését!

Miskolc is megpályázza a Föld órája fővárosa címet. Nyerje meg Miskolc a WWF Magyarország elismerését!

Dr. Kriza Ákos polgármester arra kéri a lakosságot, hogy hívjuk fel együtt a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire és csatlakozzunk minél többen a Föld órája mozgalomhoz. A város vezetése arra buzdítja a miskolciakat, hogy minél többen regisztráljanak a www.foldoraja.hu internetes oldalon, hogy a miénk lehessen az elismerő cím. A Miskolci Polgármesteri Hivatal március 23-án este fél 9-től egy órára az Avasi Kilátó, a Diósgyőri vár világítását kapcsolja le, valamint a Palóczy út, Szemere kert LED- es világításának leszabályozásával csatlakozik az akcióhoz.

Nyerjük meg közösen az elismerő címet!

Háttér:

Az akciót WWF Magyarország hirdette meg. A címet az a település nyeri el, amelynek lakói a legnagyobb számban csatlakoznak a Föld órája mozgalomhoz, és március 23-án egy órára lekapcsolják otthonaikban az áramot a klímaváltozás elleni küzdelem jeleként. A WWF Magyarország elismerését a nyertes település egy éven át birtokolja, és kiteheti a település határát jelző táblákra a jól ismert WWF panda logót, amely jelzi az ott élők környezetvédelmi elkötelezettségét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…