2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megújul Miskolc főutcája

Jövő héten megkezdődik Miskolcon a Széchenyi utca díszburkolatának megújítása. Igazi nagyvárosi, de a mostaninál sokkal zöldebb, elegáns, polgári hangulatú, egységes arculatú főutcát ígér a város és a kivitelező Zöld Nyíl 2009 konzorcium a miskolciaknak.
Megújul Miskolc főutcája és igazi, nagyvároshoz méltó főutcává válik még ebben az évben. A város egy zöldebb főutca megvalósítására törekszik, ami azt jelenti, a mostani állapothoz képest még az idén 100 fával is gazdagodik Miskolc emblematikus utcája.
Az egységes arculat kialakításához, a megújult főutca polgári hangulatához a fehér tónusú gránit és andezit burkolókövek és a felsővezeték tartó oszlopok új megjelenése is hozzájárulnak.

Kiemelten fontos volt az itt élők és a kereskedők érdekének figyelembe vétele – kisebb zaj és kosz-, porterhelés, – ezért a kivitelezést is körültekintően tervezték meg.

A főutcai munkaterület átadás-átvételi eljárása 2013. március 11-én megkezdődött és várhatóan 2013. március 19-én zárul. Ezt követően a főutca több ütemben újul meg. Az első érintett rész az Ady híd – Kazinczy utca közötti szakasz. A Szentpáli utca – Kazinczy utca között a munkakezdés 2013. március 21-én várható.
A burkolat bontás munkálatai előreláthatóan 8 munkanapot vesznek igénybe, de a boltok, üzletek előtti munkavégzés tervezetten egy napot jelent majd. A boltokba, üzletekbe való bejutás a munkavégzés alatt folyamatosan biztosított.
A burkolás április első hetében kezdődik, ami az egyes boltok, üzletek előtt várhatóan szintén csak egy nap munkavégzést jelent majd, biztosítva az üzletekbe való bejutást.
A burkolás befejezésével kerül sor a fedlapok,víznyelők szintbe állítására és az északi oldal bontására, amely hasonló ütemezésű mint a déli oldal.

Április elején kezdődik a Centrum előtti tér( a szökőkút, lépcsők, villamos megálló melletti terület) megújítása. A boltba való bejutás itt is zavartalan lesz.

A munkálatoktól, ütemezésről a sajtón keresztül is folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…