2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Méltóságteljes megemlékezés Kazincbarcikán

Kazincbarcika –Közel kétszáz fiatal közreműködésével ünnepelt a város.

Rendhagyó módon március 14-én délután emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről, eseményeiről Kazincbarcikán.

A kedvezőtlen időjárás miatt a városi megemlékezést az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében tartották.
A műsorban a Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának diákjai, továbbá az Ádám Jenő Tagiskola nagykórusa vettek részt.
A közel kétszáz fiatal negyvennyolc eseményeit prózában és versben, dalban és táncban elevenítette fel. A rendkívül színvonalas műsort vastapssal jutalmazta a közönség.

A magyar történelem legkiemelkedőbb eseménye

Magyarország újkori történelmének egyik legmeghatározóbb napja és eseménye kapcsán Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere mondott köszöntőt.
Beszédében kiemelte a korszak jelentőségét, szerepét a magyar történelemben, és üzenetét a napjainkban élők számára.
Az ünnepségen a Magyar Sajtó Napja alkalmából átadták a BarcikaPress-díjat. Az elismerést 2007-ben alapította a Kazincbarcika Város Kommunális és Kulturális Fejlődéséért Alapítvány, s minden évben olyan újságírónak ítéli oda, aki sokat tett, vagy tesz Kazincbarcika nyilvánosságáért és a város népszerűsítéséért.
A BarcikaPress-díjat 2013-ban Pálinkó Gábor online újságíró kapta. A díjazott Kazincbarcika város hivatalos weboldala, a kazincbarcika.hu felelős-szerkesztője, illetve az opont.hu weboldal szerkesztő-fotós munkatársa. Újságírói körökben megbecsült szakember, mindig, mindenkor és számos területen lehet számítani.
Hű megtestesítője a BarcikaPress-díj eszméjének: egy olyan személy, aki sokat tett, vagy tesz Kazincbarcika nyilvánosságáért és a város népszerűsítéséért.
A városi megemlékezést koszorúzás zárta: a megemlékezés virágait Egressy Béni szobránál helyezték el a város vezetői, intézményeinek, cégeinek képviselői, pártok, civil- és egyéb szervezetek.
A városi ünnepséget követően a Barcika Art Kft. Gyermekek Háza-Kézművesház munkatársai családi történelmi játszóházba várták az érdeklődőket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…